Reorganisatie adviesrecht wor ondernemingsraad sluiting ondernemingsraad verkoop advies rotterdam

Reorganisatie bij de technische Dienst

 

 

U ontvangt een adviesaanvraag over een reorganisatie bij de technische dienst. De afdeling kan een andere naam hebben; onderhoudsdienst, de maintenance afdeling, technical services, garage bedrijf of TD, de problemen zijn hetzelfde. Het rommelt er al een tijdje, maar nu presenteert de directie een alles omvattend plan. De technische dienst wordt omgevormd van een correctieve naar een preventieve organisatie. Niet steeds achter de feiten aanhollen maar storingen voorkomen door op tijd onderhoud te plegen.

Dat klinkt niet slecht want de collega’s bij de TD lopen al jaren te mopperen. “Als we voor onderhoud bij de installatie komen dan is ie in bedrijf en kunnen we niet aan de slag. Als we dan wel aan het werk kunnen dan hebben we niet de goede onderdelen meegekregen, lopen we naar het magazijn om die te halen zijn ze er niet. Een week later kunnen we dan eindelijk aan de slag, maar omdat de documentatie niet bijgehouden is, moeten we het eerst allemaal weer gaan uitzoeken”

U stapt met de adviesaanvraag over de reorganisatie naar de onderhoudsdienst. U denkt dat die wel blij zullen zijn dat er eindelijk wat aan hun problemen gebeurt. Maar wat blijkt op de vensterbank in de werkplaats liggen nog vijf van die plannen. Allemaal halverwege vastgelopen.  Dat is nu exact het probleem met al die adviesaanvragen ; met een 10 voor het idee een 3 voor de uitvoering wordt het niks. Hieronder een aantal redenen waarom het steeds mis gaat.

 

De faalfactoren

 

Reorganisatie technische dienst onderhoudsafdeling maintenance

Het resultaat.

Het resultaat is dat de reorganisatie verzandt. Dat duurt een paar jaar en dan komt er weer een nieuwe interim-manager die wel even zal vertellen hoe het moet. Het kan ook een adviesbureau zijn die je vertelt dat de Hands On Tool time bij de technische dienst van andere bedrijven veel hoger ligt. Het hele circus begint van voren af aan. Met dat verschil dat de collega’s er bij elke nieuwe ronde nog minder geloof in hebben. 

 

Wat dan?

Het is simpel. Begin een reorganisatie van de technische dienst bij de technische dienst zelf. Zorg ervoor dat de plannen door de mensen zelf mede ontwikkeld worden. Zorg ervoor dat er voldoende tijd en middelen beschikbaar zijn en maak het af. Begin niet met een besparingsdoelstelling en het overcompleet verklaren van mensen, begin niet met het afbouwen van de ploegen toeslag of de consignatie toeslag en begin niet met assessment en examens die gehaald moeten worden.

 

De ondernemingsraad.

 


afdrukken
Deze website is gemaakt met de Websitemachine.nl menu