Reorganisatie adviesrecht wor ondernemingsraad sluiting ondernemingsraad verkoop advies rotterdam

Ondernemingsraad en reorganisatie

Uw ondernemingsraad ontvangt een adviesaanvraag over een reorganisatie. Doorgaans is dat geen goed nieuws. In negen van de tien gevallen kost het arbeidsplaatsen. Dat roept direct al veel vragen op. U ziet wel dat een reorganisatie nodig is, maar is dit wel de goede oplossing en wat zijn de gevolgen?

 
Reorganisatie, meer vragen dan antwoorden.
Dat zijn dan de eerste vragen, daarna komen; Worden de oorzaken echt aangepakt, of blijven al die koninkrijkjes gewoon in stand? Houden we nog wel een werkbare organisatie over? Hoe zit het met randvoorwaarden als ICT en opleidingen? Kloppen die cijfers eigenlijk wel? Hoe gaan we om met de opgelegde geheimhouding? Wat is de invloed van ons advies? Hebben we dit  als OR niet al eens meegemaakt? De directie heeft haast en vindt dat u wel voor het eind van de maand kunt adviseren. Wat Nu? Hieronder een aantal artikelen over reorganisaties, gevolgen, sociaal plan en de invloed van de ondernemingsraad.

   

VEELGESTELDE VRAGEN

Reorganisatie Veelgestelde Vragen

UITBESTEDEN

Uitbesteden

DE KAASSCHAAF OPERATIE

De Kaasschaaf reorganisatie

TECHNISCHE DIENST

Reorganisatie technische dienst

REORGANISATIE BEOORDELEN

Reorganisatie beoordelen

 

                                                                                                              

Een eenvoudige reorganisatie bestaat niet
Een reorganisatie is zelden eenvoudig? Er is bijna nooit een eenduidige oorzaak. De inkomsten lopen terug, maar op het beleid is ook wel wat aan te merken en misschien hebben we het met zijn allen ook wel wat laten sloffen. De voorgestelde oplossing bevat veel wishfull thinking: "We moeten leren om" , "We moeten dat beter gaan doen". Er worden randvoorwaarden genoemd, waarvan onduidelijk is of ze gerealiseerd gaan worden. Worden de echte oorzaken wel aangepakt of gaan we weer dezelfde fouten maken?  Er staat veel op het spel. Ga niet zelf het wiel uitvinden, Haal er als ondernemingsraad een adviseur bij die vaker met dat bijltje gehakt heeft en meer dan één reorganisatie gezien heeft. 

 

Vraagje: Bel gewoon even 06-53323526


afdrukken
Deze website is gemaakt met de Websitemachine.nl menu