Reorganisatie adviesrecht wor ondernemingsraad sluiting ondernemingsraad verkoop advies rotterdam

Functiewaardering

 

Uw ondernemingsraad krijgt de mededeling dat de functiewaardering opnieuw gestart wordt. In de powerpoint van de directie kunt u het volgende lezen.

Alle alarmbellen gaan af. Wat gebeurt er als je lager wordt ingedeeld? Gaat je loon dan ook omlaag? Is er niet sprake van een verkapte reorganisatie? Wat hebben we er eigenlijk wel over te zeggen? Kan je in beroep tegen de beschrijving of de indeling? Wat is dat eigenlijk functiewaardering? Waar moet je op letten?

Dit is geen eenvoudige opgave voor een ondernemingsraad. Uw mogelijkheden zijn in dit geval inderdaad beperkt. Als de directie zou komen met een heel nieuw functiewaarderingssysteem dan had u gebruik kunnen maken van het instemmingsrecht, als er gebruik gemaakt wordt van het bestaande systeem is dat niet het geval. Er staat echter wel heel veel op het spel. Er zijn weinig bedrijfsprocessen zo emotioneel als functiewaardering. Het gaat om de waardering van de functie maar heel veel collega’s zien het als een waardering van hun jarenlange inspanning.  Collega’s zijn bang voor hun inkomen. Het is een mijnenveld.  Er is echter wel veel mogelijk. Zorg dat u weet waar het over gaat, of haal er iemand bij.

 

FUNCTIEWAARDERING VEELGESTELDE VRAGEN

        

Functiewaardering lijkt heel veel op dit soort testen. 

Lees de veelgestelde vragen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Peter Meijer


afdrukken
Deze website is gemaakt met de Websitemachine.nl menu