Reorganisatie adviesrecht wor ondernemingsraad sluiting ondernemingsraad verkoop advies rotterdam

Herfinanciering, Krediet en Zekerheid

De ondernemingsraad ontvangt een adviesaanvraag over een nieuwe financiering voor de organisatie. Het is geen eenvoudige materie, het gaat om grote bedragen en vaak op het oog ingewikkelde voorwaarden met onbegrijpelijke ratio’s. Dat schrikt veel mensen af. Geeft niet te snel op en haal er iemand bij. De voorwaarden die de bank stelt kunnen een schat aan informatie bevatten, die u in de toekomst goed van pas kan komen.

De bank vraagt een rentepercentage en een onderpand. Dat is niet veel anders dan bij een hypotheek op een huis. Daarnaast stelt de bank vaak voorwaarden aan de hoogte van het bedrijfsresultaat en dan wordt het interessant. De bank wil niet dat de rentebetalingen of de aflossingen in gevaar komen. Ze leggen daarom in de voorwaarden vast hoe groot het bedrijfsresultaat moet zijn in relatie tot de rente, of in relatie tot de schuld. Als het dan vervolgens wat minder gaat met het bedrijf en die grenzen komen in zicht dan heeft de bank het recht om het krediet in te trekken. Dat zullen ze niet zo snel doen, maar ze gaan zich wel intensief met het bedrijf bezighouden. Alle tijd en energie gaat dan naar de bank en niet naar het herstellen van het resultaat.

Onder de knop hierboven vindt u een artikel over de manier waarop u zo'n adviesaanvraag kunt beoordelen. Als het niet lukt haal er een externe deskundige bij die dat wel kan.  

 

     ADVIESAANVRAAG HERFINANCIERING 

financiering wor 25

 

 

 

 

                                                                         

 

 

Peter Meijer

 

Deze website is gemaakt met de Websitemachine.nl menu